Udnævnt 27. juni 1992

Niels Christiansen

Det er nu lykkedes redaktionen med hjælp fra Carsten Jensen, at få et skriftligt Interview med Niels Christiansen. Svaret er sendt pr. post, og her er det i fuld længde:

 

Hvad er dit første minde fra en oplevelse med VFK?

Indmeldelse i klubben marts 1973, og opstart af ungdomsafdelingen i 1974.

 

Hvad er dit bedste minde fra VFK?

Træningsturen til Italien i foråret 1985, hvor Flemming faldt igennem et tagvindue fra hotellet. 

 

Hvad har udnævnelsen som æresmedlem betydet for dig?

Meget. Det var en meget stor dag for mig, og en jeg aldrig glemmer. Jeg var vist nok den første.

 

Hvordan ser du din tilknytning til klubben fremadrettet?

Desværre meget brgrænset da jeg nu bor på Lolland. Jeg prøver dog at holde mig orienteret om hvad der sker i klubben. Jeg var også meget ked af, at jeg ikke kunne deltage ved 40 års jubilæet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redaktionen har været ude i felten, og fremskaffet følgende beskrivelse af klubbens første æresmedlem.

 • Niels Christianen var i 1974 med til at starte ungdomsafdelingen op.
 • Niels var træner og ungdomsformand i flere år, senere holdleder for 1. holdet og var primus motor sammen med sin kone Majbritt til VFKs første store loppemarked.
 • Niels var også dommer, og var kendt for sine fordelskendelser til VFK (kald det bare snyd).
 • Niels havde også et voldsomt temperament - flere gange er han blevet udvist af diverse sportshaller ifm indendørsstævner.
 • Niels var også medstifter af bingo og medarrangør hver mandag i Laden i en lang årrække.
 • Niels var også engageret da han flyttede til Anisse ved Helsinge, men da han flyttede til Lolland ophørte hans engagement.
 • Niels forrige kone Lone var med til jubilæumsfesten, og har stadig kontakt med Niels.
 • Niels var kendt for sin blomsterhandel. Han kørte med blomster bla. til Bornholm.
 • Niels var også god til at samle klubbens medlemmer. Vi mødtes flere gange i Anisse til fester.
 • Niels og Majbritt var også aktive da klubben var i Tyskland på træningslejr.
 • Som en lille kuriositet var Jesper Durafour og Carsten Jensen sammen med Niels og Majbritt i Mexico i 1986 til fodbold VM.
0 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar til Niels Christiansen.

Udnævnt den

Johnni "Formand" Christensen

 

Hvad er dit første minde fra en oplevelse i VFK?

Jeg har været medlem af klubben helt tilbage fra starten – omkring 1974.

Ungdomsspillerne havde da også deres base i klublokalet på Hestens Bakke 9 og vi trænede den gang i Hullet. Vi skulle hver måned betale kontingent. Dette foregik på en lidt mere primitiv måde end i dag. Vi havde et medlemskort med vores navn på og til hver den første træning i måneden, stod vi på en lang række og betalte vores kontingent kontant til Niels Christiansen (daværende ungdomsformand)og fik så et stempel på medlemskortet, som dokumentation for den betalte kontingent.

 

Hvad er dit bedste minde fra VFK?

Der er ikke kun ét. Der er rigtig mange gode og sjove minder og det er umuligt at trække blot ét frem.

Blandt noget af det som står stærkest i erindringen, er vores første rigtige fodboldtur med overnatning, hvilken var under VM i 1978. Vi var til et stævne med overnatning i Ålborg og det var stort for os knægte fra Vapnagaard! Som jeg husker det, så tabte vi alle vores kampe, men vi havde en kæmp oplevelse. Op til turen havde vi alle indkøbt vores første ens ”træningsdragt”, således at vi kunne ligne et rigtigt fodboldhold – et skrigende gult regnsæt med sorte striber! Med som ledere på turen husker jeg vi havde Niels Christiansen og Michael Larsen. 

Som ungdomsspiller midt i 70érne mindes jeg også da vi første gang var til et stævne i Sverige (Helsingborg) hos Eskilsminne IF.  Jeg var anfører på holdet og til min store overraskelse, havde svenskerne en særlig måde at sige tak for kampen på: - Efter kampen stillede de to hold sig op sammen med dommeren og så skulle anførerne holde en lille takketale. Det var jeg ikke forberedt på og det var bestemt en stor udfordring for en knægt på 11-12 år.

Ture, fester og sociale sammenkomster har alle årene været noget særligt i VFK 72:

- Som ynglingespillere blev vi første gang inviteret med til en seniorafslutningsfest, hvilket dengang(omkring 1980/81) blev afholdt i OBS ! Prøvestenen (der hvor posthuset og bageriet i dag ligger i Kvickly). Fra samme årgang som jeg selv, var bl.a. også Søren Jensen og Anton Heiberg.

- I forbindelse med klubbens 10 år fødselsdag (1982) blev startet en sommerturnering for seniorhold på Sydkysten. Heri deltog 8 lokale klubber i en turnering som blev en fast tradition gennem 8-10 år. Jeg husker det som en rigtig god og hyggelig turnering, hvor spillere og klubber i Helsingør og omegn havde nogle rigtig gode dage på Sydkysten.

- Vi har også gennem flere sæsoner haft seniortræningslejre til Horslunde på Lolland, hvilket var en god og stærk tradition op gennem 80érne. Også træningsture til Tyskland i 80érne, hvor vi bla. lærte at drikke ”støvle” af de tyske værter og ikke mindst en tur til Italien i 1986, står som nogle gode og dejlige minder. Begrebet ”Italienerholdet” opstod i forlængelse af vores tur til Italien og der står den dag i dag, et særligt minde fra den tur i baren.

- 20 års jubilæumsfesten (27. juni 1992) er også et særligt stort og godt minde. Festen blev afholdt på Helsingør Gymnasium og vi var mere end 200 deltagere. At det så var dagen efter danskerne vandt EM-finalen, gjorde det bestemt ikke mindre festligt. Niels Christiansen blev da udnævnt til klubbens første æresmedlem. Jeg havde fornøjelsen af at overrække ham prisen som nyudnævnt formand og det var jeg særligt glad for, da Niels havde været en meget vigtig person gennem alle mine ungdomsår i VFK 72.

- Planlægning og gennemførelse af ungdomsture – både i DK og udlandet – husker jeg også tilbage på med glæde, ligesom også Fodboldskolerne. Særligt den første fodboldskole tilbage i 1992, hvor vi havde ethvert græsstrå på Sydkysten i brug for at huse over 200 børn, var noget særligt.

- I bestyrelsen gennem mange år, har jeg arbejdet sammen med rigtig mange gode, dygtige og engagerede mennesker, ligesom jeg også husker min tid som både ungdomstræner og træner for 1. holdet med glæde – ikke mindst, at 1. holdsspillerne havde købt en stripper til mig da jeg stoppede som træner !!

- Endelig husker jeg også særligt en kamp vi spillede i Birkerød i 80érne: Min far var på det tidspunkt holdleder på 1. holdet og da vi af årsager jeg ikke kan huske, manglede spillere, blev han skrevet på holdkortet som udskiftningspiller. Han blev skiftet ind i 2. halvleg. Det var en sjov oplevelse at spille en officiel kamp sammen med sin far.

 

Hvad har udnævnelsen som æresmedlem betydet for dig?

Det er en anerkendelse som jeg er både meget glad og stolt over. Den er samtidig med til at minde mig om en rigtig dejlig og vigtig tid af mit liv.

 

Hvordan ser du din tilknytning til klubben fremadrettet?

Som passivt medlem følger jeg primært klubben på distancen – følger med i resultaterne og bl.a. på facebook, ligesom jeg også får set en førsteholdskamp i ny og næ. Jeg kigger som regel også forbi når der er Fodboldskole. Endvidere deltager jeg i generalforsamlinger og afslutningsfester i det omfang det er muligt.

Endelig så giver jeg en hånd med på opfordring, bla. ved Helsingør Mesterskaberne.

0 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar til Johnni Christensen

æresmedlem VFK 72 vapnagård fodboldklub

Udnævnt 16. juni 2012

Carsten "CJ" Jensen

 

Hvad er dit første minde fra en oplevelse i VFK?

"Da vi var en flok drenge fra Horsedammen som mødte op til første træningssamling d. 1. april 1974.  Min første seniorkamp var samme år i ”hullet” i en træningskamp mod Byens Bager – jeg var venstre back,  og fik tjansen fordi der manglede folk".  

 

Hvad er dit bedste minde fra VFK?

"Da Søren og jeg fik genrejst ungdomsafdelingen i 1986".

"20 års jubilæet som faldt sammen med Danmarks Europamesterskab og 40 års jubilæet hvor jeg blev æresmedlem – det er stort".

 

Hvad har udnævnelsen som æresmedlem betydet for dig?

"Det er en stor ære, og en erkendelse af, at man ikke har gjort det helt tosset.  Det er altid dejligt med en påskønnelse, og giver ny energi til også at hjælpe klubben fremover".

 

Hvordan ser du din tilknytning til klubben fremadrettet?

"Jeg holder mig i kulissen og følger mest med på sidelinjen, men er klar som en anden Holger Danske til at træde til hvis klubben bliver truet. Det er imidlertid ikke mig som klubben skal bygge sin fremtid på – der skal yngre kræfter til, og det var derfor befriende, at der var flere som bød sig til ved den just overståede generalforsamling".

 

0 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar til Carsten Jensen

0 kommentar(er)

Skriv gerne en kommentar til Flemming "Buller" Rasmussen

Udnævnt d. 16 juni 2012

Flemming "Buller" Rasmussen

 

Hvad er dit første minde fra en oplevelse i VFK?

Noget af det første jeg mindes er, at min udmærkede æresmedlemkollega, Niels Christiansen, sjældent oplevede en kamp, eller i sær, et indendørsstævne til ende, da han som regel blev bortvist, grundet kritik af dommeren, hvilket han vel at mærke selv fungerede som.

 

Hvad er dit bedste minde fra VFK? 

Bedste minde kan vel ikke gøres op på få linier. Jeg har bare haft det privilegie, at møde utallige dejlige mennesker, m/k, gennem årene. Det, at være en del af en klub gennem så mange år, har medført en masse bekendtskaber/venner, som ikke bare forgår, fordi nogen flytter, stifter familie osv.. Så en gang VFKèr, altid VFKèr. Og det faktum, at klubben stadig består, da der træder nye kræfter til det frivillige arbejde, at der bliver etableret nye hold, f-eks. veteran og damerne, det fryder sgu ens`gamle VFK-hjerte.
 
Udover alle disse oplevelser på, såvel udenfor banen, `træningslejre`m.m., så er der lige vores 20 og 40 års jubilæumsdage. Ved de 20 år, der var Danmark lige blevet Europamester aftenen før, dette faktum gjorde ikke vores festdag mindre, tværimod. Jeg tror der var op imod 200 mennesker til selve festen ovre på gyminasiet, denne skønne lørdag aften, det var uforglemmeligt.
 
Og så her i år, hvor der var endnu en fantastisk dag, og for mit vedkommende, en særlig aften, her tænker jeg på udnævnelsen til æresmedlem.

 

Hvad har udnævnelsen som æresmedlem betydet for dig?

At blive det, var for det første en kæmpeoverraskelse. For da først Hr Carsten Jensen blev, yderst fortjent,udnævnt og Tim så sagde, at der skulle være en fjerde, lig med de fire årtier, klubben fyldte, så kunne der i min verden kun være tale om Hr Søren Jensen, som ville have manifisteret de to brødres indsats, gennem alle disse år. Sådan gik det ikke, (denne gang) og jeg blev taget godt og grundigt i rø.... Men lur mig, om man ikke bliver ydmyg, mundlam, stolt m.m.
 
At vade op til scenen og så samtidig holde facaden, det var sgu lidt af en præstation. Så endnu engang tusind tak, det var enormt. Men jeg har da også fortalt stolt om denne udnævnelse vidt og bredt, da man ikke kan få større anerkendelse, af sin klub. 

Så Søren, næste gang..................................
 

Hvordan ser du din tilknytning til klubben fremadrettet?
Som tidligere skrevet, så vil der kun være en` klub, for mig. Så når, hvis det da ikke allerede er sket, bentøjet ikke vil mere og støvlerne skal på hylden, så vil jeg da stadig følge klubben, på alle tænkelige måder og måske virke i en eller anden funktion, hvem ved ?.
 
Alle ønskes en god jul og et godt nytår.
 
Med et ønske om alt godt for VFK 1972 fremover.
 
Flemming Buller Rasmussen