Beretning på generalforsamling den 05. november 2014.

 

Indledning.

Dette er bestyrelsen beretning for året 2014. Jeg vil igen i år takke den nuværende bestyrelse for et godt år med fint samarbejde, og ikke mindst et år, hvor der alligevel er sneget sig nogle begivenheder ind, der kan få betydning fremadrettet. Jeg vil i det følgende kort nævne de begivenheder jeg husker bedst.

Five a side og rafling var endnu en stor succes, og denne gang blev den spillet på kunst med sne på banen. God stemning og ikke mindst fremragende arbejde af Borupgårddrengene Søren, Mark og Larsen i forhold til varmestue i bussen, lamomba, musik og mad. Tommy styrede med hård hånd Stine til sejr i rafleturneringen. Lige nu ligner det desværre en aflysning af årets five a side og rafleturnering…

Det årlige Helsingør Mesterskab.

Kalenderåret startede igen med VFK som arrangør af Helsingør mesterskabet i indendørs fodbold og igen med Handelsbanken som sponsor. Bimmer fortsætter sit store arbejde, til stor værdi for klubben, både i pressen men helt sikkert også økonomisk. Igen en tak til Johnny og Anton, der fortsætter i Leth og Mader stilen.

Der arbejdes fortsat på en sponsor til den kommende turnering, og yderligere har Bimmer nogle tanker i forhold til fornyelse af konceptet. 

Et andet af Bimmers arrangementer fodboldskolen, blev til gengæld aflyst pga. for få tilmeldinger. 

Så lidt om fodbolden.

2014 har været et blandet år i seniorafdelingen og ungdommen kæmper stadig en kamp for overlevelse, og alligevel har der været en opblomstring i efteråret, men som altid kan der ske meget over vinteren, og jeg skal derfor ikke gøre mig klog på hvad vej det går.

Ungdommens flagskib har igen været årgang 02/03 der har deltaget i 7- mands turnering i række 4 under SBU, og sluttede både forår og efterår midt i tabellen. Per ”slagter” gør fortsat et kæmpe arbejde, og har fået en del sponsorkroner i kassen, og har på den måde kunnet tilbyde spillerne gode forhold. Yderligere startede han et pigehold op i efteråret, og det bliver spændende at se hvor det ender. Ungdommen har været rigtig meget i dagspressen i år.

Seniorafdelingen har igen haft deltagelse i alle rækker. Veteran er fortsat styret af Søren Jensen, og det er uden tvivl blevet til færre sejre end sidste år, humøret er dog stadig i top, når jeg har mødt de gamle koryfæer. Måske er der yngre kræfter på vej, umiddelbart er der spillere fra Old Boys der nærmer sig den rigtige alder.

Kvinderne har igen haft hold med i 7-mands turneringen under SBU. Endnu engang har der været en del udskiftning på holdet. Året startede med oprettelse af fodbold fitness for kvinder, og det fik flere nye medlemmer til holdet. Dennis Larsen har været en stor støtte for holdet, og forhåbentligt kan de holde fast, så vi stadig har kvindehold til næste år.  

Resultaterne har været som nat og dag, i foråret sluttede holdet nr. 2, og kunne sagtens være rykket op. Efter pausen var der frafald, og holdet sluttede sidst i rækken. Humøret er dog stadig højt, og der blevet taget nogle initiativer på egen hånd.

Old Boys styres fortsat af holdejerne Dan og Holdt. Holdet oplevede en uventet oprykning til række 2 efter turneringens afslutning, og den blev jo så ikke fejret på behørig vis. Holdet overlevede med fight i række 2, og med lidt mere fokus, vil de nok kunne spille med i top 4 til næste år.

Så er der de to herre seniorhold. 2. Holdet har kæmpet en hård kamp for at stille hold både forår og efterår. Det er derfor ikke blevet til mange sejre, men mange sms er der sendt af Dennis Larsen. Til sidst er der 1. holdet, der under ledelse af Anders sluttede foråret af med en placering som nr. 5 i serie 4. På stærk vis, holdt holdet sig inde i kampen om oprykning. Tak til Anders for en god indsats som træner i flere år. Du gjorde det godt.

I efteråret overtog undertegnede for en kort periode posten, og holdet er placeret som nr. 5 ved pausen, og kun 3 point fra nr. 2. Der er kommet endnu flere unge spillere på 1. Holdet og potentialet er stort, udfordringen er dog fortsat at øge antallet til træning.

 

Årets Europa tour gik til Prag

En forrygende indsats af alle jer der deltog, til dato en af de fedeste oplevelser i min VFK tid. Årets tur var med opgraderet med fly, og passer nok bedre til vores alder, om ikke andet glæder jeg mig allerede voldsomt til næste år.. Der er kun 5-6 af de sikre pladser tilbage, resten er taget.

Igen blev årets afslutningsfest holdt på sydkysten, og denne gang i sol på altanen med stor succes. Stort tillykke til Per Slagter der fortjent vandt Bimmer prisen for sit arbejde i ungdommen.

 

Til sidst lidt om lokaler og Baner.

Lokalerne er jo de samme. Seniorklubben er klar til renovering, der er kommet nye vinduer og karme, og elektrikeren har været forbi, hvilket har været en længere øvelse. De gamle installationer var ulovlige, og derfor har det krævet nogle omveje, at få det ordnet uden økonomiske konsekvenser for klubben. Lige nu afventer vi de første materialer fra Silvan. Jeg håber vi snart får sat i gang. Lokalet er mere end savnet, men målet må stadig være sæsonstart 2015.

Ungdommens lokaler er ligeledes blevet ryddet, og lige nu afventer vi nok mest, hvordan ungdommens fremtid ser ud. Kunne det være en mulighed, at have fælles lokale i en renoveret seniorklub?

 

Jesper og undertegnede har tidligere i år deltaget i Workshop omkring området i færgevejskorridoren, og der er uden tvivl mange forskelligartede interesser for det område. I forlængelse af dette, er vi blevet kontaktet af idrætssektionen, der ønsker vi får eget anlæg på skolebanen ved Borupgård. I den nuværende plan betyder det, og Hamlet rugby skal flyttes til Helsingør idrætspark, og disse forhandlinger er stadig i gang (hvis det er forhandlinger). Dem jeg taler med, taler stærkt for, at det lykkes, og det kun er det aller sidste der mangler.

Jeg ser gode perspektiver i Borupgård, og der kan ikke mindst komme en bedre sammenhæng i klubben. Flere hold og spillere vil mødes på banen, og forhåbentlig give lyst til frivillige og flere timer i klubben. Det er stadig det vi har mest brug for.

 

Jeg har haft 8 spændende år i bestyrelsen på forskellige poster, det har uden tvivl været en hård periode af klubbens historie. Jeg har været med siden vi sagde nej til sammenlægning med SIF, og yderligere i en tid hvor ungdomsarbejdet er skrumpet ind, og det ændrer meget på klubbens præmisser. Dels er der stor indtægt der mangler i kontingent og tilskud, og historisk er dele af dette blevet brugt i hele klubben. Dette har krævet tilretning, og vil fortsat gøre det. Der er ikke mange udgifter der kan skæres fra, det sidste beløb er vel lidt kørselsgodtgørelse til 1. Holds træneren. Så det er nok indtægterne der skal kigges på, sponsorer er oplagt, ligesom det er en mulighed at kigge på kontingent. Økonomien er en kæmpe udfordring i denne klub, og når baren heller ikke får penge i kassen, bliver det sværere.  

 

Jeg vil fremadrettet arbejde videre for anlægget på Borupgård. Jeg er dog overvist om, at det er til klubbens bedste, at der kommer nye kræfter til, arbejdet kan uden min tilstedeværelse placeres på flere personer, og der kan komme større synlighed om arbejdet i bestyrelsen. Jeg er i denne sammenhæng brugt op, og kan allerede nu mærke en personlig lettelse. En speciel tak til Jesper, Bamse og Bimmer, som jeg har brugt mange år i bestyrelsen med, og jer andre der er kommet til og har været der undervejs. Ikke mindst den positive opbakning fra medlemmerne…

 

Jeg håber på endnu flere af de sjove fodbold timer, og mest af alt nogle medlemmer der handler på tingene. Med det mener jeg, at de netop booker lokale til en five a side, spørger til en hjælpende hånd i god tid, så bestyrelsen ikke altid skal prikke næsten alle medlemmer om hjælp. Jeg ser god energi omkring VFK, og samtidig en lille skrøbelighed i størrelsen og alderssammensætning.

Rigtig god vind til den kommende bestyrelse, håber i får lige så meget sjov med det, som jeg har haft.  

På bestyrelsens vegne

Formand

Tim Pihl