VFK Old Boys - KFUM Roskilde

Hele 62 tilskuere (sæsonrekord) var mødt op til pokalbraget på Sydkysten. 

Holdejerens oplæg gik på at starte defensivt og koncentreret ud. Men allerede efter få minutter blev det 0-1. En høj præcis aflevering blev sendt afsted fra midten og halvt liggende fik Roskilde spilleren sendt en flot afslutning i mål. Straks frygtede man at det tidlige mål skulle føre til kollaps, men VFK formåede at stabilisere defensiven og holde stand.

Og midt i halvlegen fik de mange tilskuere så noget at juble over. Mikkel fik brudt Roskildes opspil på midten. Sendte TK (der ikke var nået retur fra forrige angreb) afsted i dybden. TK fumlede et par træk inden han spillede bolden på tværs til en fri Vom, der kunne udligne til 1-1.

Den stilling holdt til pausen. 

VFK kom vel motiverede ud til 2. halvleg. TKMikkel og Vom kombinerede frem ad banen og til sidst blev Mikkel spillet i dybden. Desværre blev der fløjtet for offside. Men angrebet gav tro på at det sagtens kunne lade sig gøre at komme frem til flere chancer. 

Minuttet efter svarede Roskilde så igen. Et optimistisk skud udefra blev uheldigt afrettet af Morgan, og så stod der 1-2. 

Hvor VFK indtil da havde spillet og arbejdet det bedste de kunne, blev det tydeligt at Roskilde havde et par ekstra gear de kunne skifte til. Tempoet blev sat op, og en Roskilde spiller tog på en dribletur fra fløjen og ind i banen. Bolden blev lagt til rette for en medspiller og et alt for flot spark blev sendt snorlige i kassen helt ude ved stolpen. 1-3.

VFK fik mobiliseret de sidste kræfter i et fint opspil. Vom fik afsluttet og målmanden kunne kun halvklare. Mikkel fulgte op med et hovedstød, men afslutningen ramte stolpen. Og TK var over ripposten, men ind ville bolden bare ikke.

Det blev 1-4 efter at Roskilde i højt tempo havde kombineret sig igennem på fløjen. Et flat præcist indlæg og en inderside, og så var der scoret. Det så måske enkelt ud, men det var fodbold af høj høj klasse. 

Og det blev også 1-5, efter et angreb der egentlig var afværget, men med højt genpres blev bolden tilbageerobret inden Morgan kunne komme af med den. Det gav plads til en friløber, hvor Roskilde scorede uden chance for Nikolaj.

Kampen sluttede 1-5. Mikkel rendte med fidusen.

Alt i alt gjorde VFK en god figur mod en modstander der bare var klasser bedre. Og dermed sluttede pokaleventyret for i år. Det var sjovt så længe det varede. 

Tak til de mange fremmødte supporters for den uvurderlige støtte undervejs.