VFK Old Boys - Tikøb

Mandag var der generalprøve mod Tikøb inden den store pokalkamp onsdag. En række vigtige spillere var blevet sparet, men alligevel var det et stærkt hold der gik på banen mod et Tikøb hold der efter 4 kampe blandede sig i toppen af rækken. 

VFK lagde defensivt ud i den efterhånden velkendte 4-1-4-1 opstilling. Tikøb havde bolden mest uden at vide hvad de skulle gøre med den, så der blev spillet meget på tværs mellem de bagerste folk. Dette udnyttede Vom til at opsnappe bolden efter en dårlig tæmning af deres bagerste mand. Et træk uden om den tidligere Brøndby reserve i målet, og så stod der 1-0. 

Kort efter førte TK bolden frem på midten, overlod den til Vom der spillede Mikkel fri i feltet. Han tog et træk inden han blev nedlagt på ulovlig vis, hvorefter dommeren pegede på pletten. Vom sparkede sikkert, 2-0.

Derefter kom Tikøb lidt bedre med i kampen og fik tilkæmpet sig et straffespark da Morgan hoppede på en stopfinte. Straffesparket blev sat sikkert ind, uden chance for Nikolaj. 2-1.

Generelt var Tikøb kun farlige på dødbolde og lange præcise afleveringer. Og det blev da også 2-2 efter en lang bold i dybden til deres hurtige front mand.

Men VFK svarede hurtigt igen. Vom spille bold ind i feltet til Dan. Bolden hoppede lidt rundt, ramte en arm og endnu engang pegede dommeren på pletten. Vom sparkede igen sikkert. 3-2.

Der stod 3-2 ved pausen, og VFK gik på banen med tro på at det var muligt at skabe et godt resultat. Der skulle dog kun gå få minutter før Tikøb havde udlignet med et flot hovedstød ved hjørnespark. 3-3.

Men VFK viste endnu en gang god moral og svarede hurtigt igen. Efter et rigtig godt opspil kunne Mikkel føre bolden frem i højre side, han stak bolden i dybden til Dan, der kunne spille bolden på tværs til Vom, som igen kunne score sikkert. 4-3.

Derfra havde VFK kontrol om kampen, og det blev da også til 5-3. TK sendte 1. holdstræneren O afsted i dybden. Efter at have brændt en stor chance få minutter forinden fik O altså chancen for at gøre det godt igen. Han kunne dog ikke helt løbe fra Tikøb forsvaret, men til gengæld kunne de heller ikke få bolden fra ham. Og til sidst kunne han altså spille bolden på tværs til Vom, der endnu engang var helt fri og ikke kunne undgå at score.

Mod slutningen fik Tikøb reduceret til 5-4 efter lidt passiv opdækning ved et hjørnespark. Men nærmere en udligning kom de ikke, og dermed kunne VFK sætte de første 3 point på kontoen.

Fidusen gik til Vom og Dyff.

RETTELSE: Der er blevet indgivet en klage over de deciderede usandheder der indgår i ovenstående referat. O Kunne godt løbe fra Tikøb forsvaret, endda med 10 meters forspring, mindst. Det præcise indlæg til Vom var med et vaskeægte Rabona spark, altså hvor man sparker bag om støttebenet. Derudover var det udelukkende en decideret pragtredning fra Tikøb målmanden, der helt oppe i krogen, forhindrede O i at score. I løbet af den halvleg han spillede præsterede O mindst 3 tunneller og udelukkende en korrupt afstemning forhindrede ham i at få fidusen.